BEN je mee?

Ik ben mee

BEN-bouwen wordt de standaard
BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.
 
Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!
BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Hoe pak ik dat best aan, een BEN-woning bouwen?
Het is cruciaal om vanaf de start van uw (ver)bouwproces genoeg aandacht te besteden aan energiezuinigheid. Achteraf bijsturen is veel moeilijker. Energiezuinig (ver)bouwen heeft voordelen voor het milieu en voor u:
• een lagere energiefactuur;
• meer wooncomfort;
• uw woning is meer waard op de verkoop- of verhuurmarkt.

Eltherm is BEN-voorloper

Als BEN-voorloper brengen wij vandaag al de BEN-principes in praktijk op het vlak van isolatie.

Wens je professioneel advies over isoleren, aarzel dan niet om ons vandaag nog te contacteren. Bel 0800 96 008 of mail naar info@eltherm.be. Je kan ook vrijblijvend een aanvraag doen via www.eltherm.be.

Voor meer info over BEN-bouwen, kijk op www.energiesparen.be/BEN